Kampie.info

Reisverslagen

Verenigde Staten (2019)

Mijn rondreis door de Verenigde Staten begint in het zuiden en meer specifiek in Houston. In een huurauto rij ik vanuit Houston via Lafayette (waasr ik een schitterende swamptour maak) naar New Orleans.

Vanuit New orleans rij ik via muzieksteden als Memphis en Nashville en door de Great Smokey Mountains naar Washington D.C.. Na een paar dagen Washington neem ik de trein naar New York waar ik de reis afsluit.

Vietnam (2017)

Mijn rondreis door Vietnam begint met 24 uur vertraging in Nederland gevolgd door 24 uur vertraging in Istanbul. Ook in Vietnam valt het weer tegen. Tyfonen trekken over de Chinese zee en in het noorden is het koud en mistig.

Toch kijk ik na afloop terug op een mooie, afwisselende reis. Een reis van het vlakke zuiden tot de bergen in het noorden. Een reis ook door steden en over het platteland.

Japan (2016)

De 25-daagse rondreis door Japan begint met een bezoek aan de metropool Tokio. Hier bekijk ik zowel het oude als ook het moderne Tokio. Na de drukte van de stad volgt de rust in de Japanse alpen waar ik onder andere naar de beroemde sneeuwapen ga. Per trein reis ik verder door het land en bezoek ik beroemde steden zoals Hiroshima en Nagasaki, een stad met een Nederlandse geschiedenis. De reis sluit ik af in Osaka waar ik vanaf het dak van het Umeda Sky Building de stad van boven bekijk.

Cuba (2014)

Om nog het 'Cuba van Castro' te kunnen zien maak ik in december 2014 een drieweekse rondreis door Cuba. Een reis die begint in het oosten waar ik steden zoals Baracoa en Santiago de Cuba bezoek maar ook geniet van de natuur in de Sierra Maestra.
Vanuit het oosten trek ik langzaam maar zeker naar het wetsen. Ik geniet van het mooie historische centrum van Trinidad en ben onder de indruk als ik in Santa Clara het mausoleum van Che Guevara bezoek. De reis sluit ik af met een paar dagen Havana.

Indonesië (2013)

In juni 2013 heb ik een vierweekse rondreis door Indonesië gemaakt. Nu is Indonesië veel te groot om in vier weken te bekijken, dus moest ik kiezen welke eilanden ik aan zou doen. Ik koos voor een rondreis waarbij west Sumatra, oost Java en Bali aangedaan zouden worden. Ik bezoek niet alleen bekende toeristische trekpleisters, maar ook plekken waar weinig andere toeristen komen. Op Sumatra ga ik op zoek naar orang-oetans. Op Java ga ik natuurlijk naar de Borobudur en de Bromo vulkaan. Ik sluit de reis af op Bali op het strand bij Sanur.

Myanmar (2011)

In december 2011 heb ik een vierweekse rondreis door Myanmar (het vroegere Birma) gemaakt. Net als voor de meeste mensen die Myanmar bezoeken begon en eindigde mijn reis door dit mooie land in de voormalige hoofdstad Yangon. Van hieruit ben ik via plaatsen als Bago, Toungoo, Kalaw en Madalay naar het noorden gereisd. Natuurlijk heb ik onderweg ook het beroemde Inlemeer bezocht. Vervolgens ben ik via Bagan, Pyay en Pathein weer naar het zuiden afgezakt om de reis af te te sluiten op het strand van Chaung Tha.


Ruta Maya (2009)

Vanuit Cancún (Mexico) maak ik een vierweekse rondreis door het voormalige rijk van de Maya's. De reis voert mij door Mexico, Guatemala, Honduras en Belize. ik bezoek diverse oude Maya steden maar ook mooie oude koloniale steden. Maar ook geniet ik van de schitterende natuur in dit deel van de wereld. Zo bekijk ik op meerdere plaatsen het tropische regenwoud (waar ik o.a. hoor waar het geluid van de dinosauriërs in Jurasic Park vandaan komt). Op Caye Caulker (Belize) kom ik tot slot bij van deze vermoeiende rondreis door Midden-Amerika.

Laos & Cambodja (2007)

Via Thailand reis ik naar het noorden van Laos waar ik o.a. een tweedaagse trekking maak. Langzaam maar zeker ga ik naar het zuiden van Laos. Hierbij breng ik o.a. een bezoek aan de tempelstad Luang Prabang en aan de mysterieuze 'Vlakte der kruiken'. Na drie weken Laos verlaat ik dit mooie land om naar Cambodja te gaan. Vanuit Siem Reap bekijk ik de tempels van Angkor en maak ik een dagtocht over het Cambodjaanse platteland. Ik besluit de reis in Phnom Penh waar ik o.a. een de Killing Fields van Choeung Ek bezoek.

China 2005)

Een verslag van een vierweekse rondreis door China. De reis begint in Beijing met al zijn grootsheid, imposante bouwwerken en mensenmassa's. Per trein, bus, vliegtuig, fiets en te paard doorkruis ik dit fascinerende land. Wandel over de Grote Muur en reis via Xi'an naar de hooggelegen graslanden met zijn Tibetaanse bewoners. Vervolgens reis ik verder naar het imposante karstgebergte in de omgeving van Yangshuo en tot slot sluit ik de reis af in Guangzhou.

India (2003)

Een verslag van een vierweekse rondreis door het zuiden van India. Zuid-India combineert kleurrijke Dravidische tempels met een variëteit aan weelderige tropische landschappen. Afwisselend beleef ik de hectiek van de steden en de serene rust van het platteland.

Ik bezoek oude tempelsteden met levendige bazaars en wildrijke natuurparken en luier op een zonnig strand van Goa.

Marokko (2002)

Een verslag van een drieweekse rondreis door het verrassende veelzijdige Marokko. Niet alleen breng ik een bezoek aan de oude koningssteden, maar ik zie ook een heel ander Marokko.

Zo bezoek ik de zandduinen bij Erg Chebbi, de Todra kloof en de Dra vallei. De reis eindigt in Casablanca waar ik de imposante Hassan II moskee bezoek. Maar wat misschien wel de meeste indruk op mij maakte waren de vriendelijke en gastvrije bewoners van dit land.

Peru (2001)

De drieweekse rondreis die ik in 2001 heb gemaakt door het zuiden van Peru heeft een diepe indruk achtergelaten. Zo was ik onder de indruk van de Islas Ballestas en het imposante Andes gebergte (al zat ik tijdens de trekking wel helemaal stuk). Maar ook de overblijfselen van de oude culturen zoals de Nazca lijnen en oude Inca bouwwerken maakten veel indruk. Natuurlijk breng ik ook een bezoek aan de verloren stad van de Inca's, Machu Picchu.

 

Kenia & Tanzania (1996)

Kenia en Tanzania behoren tot de mooiste en meest afwisselende landen van Afrika. Ik maak hier een drieweekse kampeer rondreis.

Natuurlijk maak ik safari's in de wildrijke reservaten Samburu, Serengeti en Ngorongoro, maar ik maak ook op een andere manier kennis met deze landen en maak kennis met de Samburu en Maasai stammen.

Egypte (1995)

De reis begint in Cairo waar ik natuurlijk de wereldberoemde piramides van Giza bezoek. Na Cairo staat Luxor op het programma. Hier breng ik per ezel een bezoek aan de vallei der koningen. Ik reis verder naar het zuiden en bezoek Aswan en de tempel van Abu Simbel. Daarna ga ik naar het oosten om via Hurgada en Suez en Sinai woestijn in te trekken. De laatste paar dagen van de reis ontspan ik in Dahab